Splošni pogoji

POLITIKA PIŠKOTKOV ZA SPLETNO MESTO TRGOVINA.TRISA.SI


PRAVNA PODLAGA

Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

KAJ SO PIŠKOTKI

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

 • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
 • življenjsko dobo piškotka;
 • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.
Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, tako lahko piškotki obogatijo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa tudi dlje. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste piškotke sprejeli ali zavrnili.

Če piškotkov ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.

Obstajajo tri glavne vrste piškotkov:

 • nujno potrebni piškotki: ti piškotki so ključnega pomena, saj omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani ali za nudenje zahtevanih storitev. Za uporabo teh piškotkov Trisa d.o.o. ne potrebuje dovoljenja uporabnika.
 • piškotki spletne analitike: ti piškotki podjetju Trisa d.o.o. pomagajo razumeti, kako uporabniki uporabljajo spletne strani. Z njihovo pomočjo izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če uporabnik s tem soglaša.
 • ciljni piškotki ali oglaševalni piškotki tretjih oseb: ti piškotki se uporabljajo za dostavo oglasov, ki so bolj pomembni za uporabnika in njegove interese. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje. Običajno jih namestijo oglaševalske mreže z dovoljenjem upravljavca spletne strani. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno stran in ta informacija je posredovana ostalim organizacijam, kot so oglaševalci. Ciljni ali oglaševalni piškotki so pogosto povezani s funkcionalnostjo spletne strani, ki jo omogoča druga organizacija. Med njih sodijo tudi piškotki družbenih omrežij (Twitter, Facebook oziroma Google)


KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO NA STRANI IN ZAKAJ

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnemu vedenju na spletni strani oz. v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Ime piškotka Skupina Lastni ali zunanji piškotki Trajni ali sejni Namen uporabe
PHPSESSID Piškotki za pravilen pretok zahtev in informacij Sistemski / lastni sejni Piškotek sistema spletne strani
 gdpr_agreements piškotki za prilagoditev nastavitev uporabnikovim željam Sistemski / lastni trajni Piškotek obvestila o piškotkih
 __utma  Zbira podatke o uporabnikovem številu obiskov spletne strani, prav tako datum prvega in nedavnega obiska. Uporablja Google Analytics. Zunanji 2 leti Anonimna statistika obiska strani
__utmb  Beleži točen čas kdaj je uporabnik zapustil spletno stran. Uporablja Google Analytics za izračun trajanja obiska na strani. Zunanji sejni Anonimna statistika obiska strani
 __utmc Beleži točen čas kdaj je uporabnik zapustil spletno stran. Uporablja Google Analytics za izračun trajanja obiska na strani. Zunanji sejni Anonimna statistika obiska strani
 __utmt Za namene upočasnjevanja prometa na strežniku. Uporablja Google Analytics. Zunanji sejni Anonimna statistika obiska strani
 __utmz Zbira podatke od kod je prišel uporabnik, kateri spletni iskalnik je bil uporabljen, katera povezava je bila kliknjena in katera iskalna poizvedba je bila uporabljena. Uporablja Google Analytics Zunanji 6 mesecev Anonimna statistika obiska strani
         
Uporabnik lahko dovoljenja za namestitev piškotkov nastavi in kadarkoli spremeni, prilagodi ali prekliče tudi v brskalniku, s katerim dostopa do spletnega mesta. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Chrome
Firefox
Opera
Safari

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Spletne strani www.pikolice-trisa.si so postavljene in vzdrževane z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu podjetje Trisa d.o.o. ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako podjetje ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, podjetje Trisa d.o.o. ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki jo izvaja družba Trisa d.o.o. (upravljavec). Namen Politike varstva osebnih podatkov je seznanitev uporabnikov ter drugih oseb z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani podjetja Trisa d.o.o., ter pravicami uporabnikov na tem področju. Hkrati ta Politika dodatno pojasnjuje soglasje za obdelavo podatkov.

Podatki o upravljavcu:

Trisa d.o.o.
Hraška cesta 5
4248 Lesce
Matična številka: 5681952000
Telefon: 041 495 395
E-pošta: info@trisa.si

Katere osebne podatke obdelujemo
 • Osnovni kontaktni podatki (ime in priimek, telefonska številka, e-naslov);

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

 • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za opravljeno storitev);
 • kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;
 • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete;

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

 • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;
 • sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz povpraševanja;
 • tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte);
 • za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;
 • za statistične analize o uporabi naših spletnih strani;

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.
Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.
Podatke, ki so potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (opravljene storitve).
Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma jih pripisati vam.

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete vzpostaviti kontakta z nami in zahtevati ponudbe.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Podjetje Trisa d.o.o. se zavezuje, da podatkov, ki jih boste posredovali preko spletnih strani www.prikolice-trisa.si ali na kakršenkoli drug način, ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice, ki jih lahko od nas kadarkoli zahtevate:

 • pravico do dostopa do podatkov,
 • pravico do popravka,
 • pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«),
 • pravico do omejitve obdelave,
 • pravico do prenosljivosti podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na zgoraj navedeni kontakt.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, bomo odgovorili v najkrajšem možnem času in najpozneje v 15 dneh od prejema vaše zahteve.

Veljavnost politike

Ta Politika je objavljena na spletni strani www.prikolice-trisa.si in velja od 25.01.2021